luni, 18 octombrie 2010

Amsterdam (II)

Am zis ca nu puteam sa nu iesim sa vedem cum arata Amsterdamul noaptea.
Chiar la iesirea din hotel se afla primul cofee-shop. Mirosul de iarba se simtea din strada, fara nici un fel de probleme. Si o aglomeratie, ceva de neinchipuit.
Ma simteam agresat. Aveam senzatia ca in toate partile sunt oameni agitati, galagiosi. Nu a fost prima data cand am simtit asta pe parcursul celor 2 zile cat am stat acolo.
Primul pas: mancare. Eram amandoi rupti de foame. Si cum era deja tarziu, singura sansa era la ceva turci, la un donner. Am gasit in cele din urma. Am mancat (nu foarte scump, dar nici de mancat si a doua oara in acelasi loc).
Si apoi am pornit la descoperirea Amsterdamului.
Ah, am uitat: mega-hotelul din centru nu avea parcare, asa ca a trebuit sa ne descurcam. Asta a insemnat ca am parcat masina undeva la vreo 800m de hotel (noroc ca nu aveam bagaje).
Concluzia a patra (si impresia se va accentua pe percursul zilelor urmatoare): astia cred ca o duc bine din cauza pretului pe ora la parcare.... (in centru ora costa 5 euro, un pret pe care nu l-am mai intalnit nicaieri pe unde am umblat - daca ati auzit de ceva mai scump sa imi spuneti si mie).
Am inceput sa ne plimbam pe strazi, fara o tinta precisa (adevarul e ca nici nu stiam foarte bine unde suntem). Coffee-shopurile erau la fiecare pas. Probabil ca multi nu vor fi de acord cu mine, dar este ceea ce am simtit. In ciuda aerului de relaxare, de liniste iti e imposibil sa nu simti si depravarea. Cel putin noaptea, Amsterdamul e u oras murdar. Din toate punctele de vedere. Si asta cred ca a fost cea de a cincea concluzie.
Iar pentru un final pe masura, am nimerit si in vestitul cartier rosu. Care a fost o alta dezamagire. Sincer, ma asteptam sa vad multe mai multe femei frumoase. Din pacate (poate doar pentru standardele mele) nu mi s-a parut nimic iesit din comun. Iar senzatia... a fost una de mila. Pentru fetele din vitrina, dar nu numai pentru ele.
Si cu aceasta ultima concluzie am incheiat ziua.
Era deja ora 2. Era sambata. Si simteam ca deja am vazut totul!
Obositi si oarecum dezamagiti, ne-am intors la hotel.
Inainte de plecare, am facut planurile pentru a doua zi. Planul era sa ne luam un bilet Hop on - Hop off, care sa ne permita sa vizitam cat mai multe muzee, plimbandu-ne in acelasi timp pe canale. Ca si chestii extrem de importante de vazut, am trecut pe lista Muzeul Van Gogh, Casa memoriala Rembrant, Muzeul figurilor de ceara.
Ce avea sa iasa... aflati maine, atunci cand o sa vedeti si pozele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu